Airborne en Siemens bouwen digitale fabriek

Airborne en Siemens bouwen de eerste digitale fabriek in Nederland. Gisteren opende Ingrid van Engelshoven, locoburgermeester van Den Haag, het Digital Factory Fieldlab in Ypenburg. In de fabriek vormt digitalisering de kern van alle bedrijfsprocessen.

Naast het gehele productieproces worden ook het ontwerp, de productieplanning en productie in één virtuele omgeving ondergebracht.

De digitale fabriek bestaat uit drie onderdelen: een businesscase voor de productie van composieten, een knowledge hub en een experience center, waar onderwijs, workshops, plenaire meetings en demonstraties worden gehouden.

Volgens Frans van de Ven, directeur van Airborne, is de samenwerking tussen de twee bedrijven baanbrekend. Het is namelijk voor het eerst dat het volledige engineerings- en productieproces wordt geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Hierdoor worden de kosten verlaagd en wordt de ‘time to market’  verkort.

Waar verder in de wereld in de composietensector handmatige fabricage nog de standaard is, wordt er in Den Haag door Airborne en Siemens gewerkt aan automatisering van het productieproces. De bestuursvoorzitter van Siemens Nederland, Ab van der Touw, laat weten dat de digitalisering in de maakindustrie noodzakelijk is om concurrerend te blijven.

De toekomst

‘Den Haag heeft de ambitie om de komende jaren de kracht van kennis en nieuwe technologieën optimaal te benutten. Daar draagt de realisatie van het Airborne Siemens Digital Factory Fieldlab aan bij’, aldus locoburgemeester Van Engelshoven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-02T09:55:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.