VTH-specialist Roxit neemt Cebes over

Overname

Softwareontwikkelaar Roxit neem specialist in programmatuur voor de brandweersector Cebes voor een niet nader genoemd bedrag over. Roxit beschouwt het kunnen beschikken over een kernregistratie voor veiligheidsregio’s als een goede uitbreiding van het eigen portfolio in de vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH)-markt. Zij nemen de aandelen, producten en een deel van het personeel over. Zowel Firstwatchonline (FWO) als Firstwatch (FW) vallen onder deze overname.

Eerder dit jaar nam Main Capital 100 procent van de aandelen van Roxit over. Het gaat over een investering van miljoenen euro's. Sinds eind juni 2015 is Main Capital dus eigenaar van de aandelen van Roxit. Nu neemt Roxit Cebes over. Na een aantal jaren van samenwerking tussen de twee softwareontwikkelaars besloot Roxit om Cebes over te nemen. Cebes heeft naast de vestiging in Nederland ook een ontwikkelafdeling in Indonesië. Deze vestiging valt niet binnen de deal. Wel zullen er twee medewerkers meegaan naar Roxit.

Roxit wil via Cebes beschikking krijgen over een kernregistratie. Fon Beerens, voormalig eigenaar van Cebes, laat weten dat Roxit voor hen een aantrekkelijke partij is omdat zij marktleider is in de VTH-markt zijn. ‘Een win-win situatie waarvan veel klanten van zullen profiteren’, aldus Beerens.

Tenslotte sluit  Firstwatchonline (FWO) goed aan op ‘Squit 20 / 20’, de nieuwe productlijn van Roxit. De toepassing legt informatie over objecten, evenementen en bestemmingsplannen uniform vast en deelt dit. Beide toepassingen scheiden objectgegevens en zaakdossiers van elkaar, kunnen alle gegevens op de juiste manier van een object koppelen en maken alle gegevens inzichtelijk voor alle partners in de veiligheidsketen. Ook wordt er nog veel gebruik gemaakt van Firstwatch (FW). Dertien van de vijfentwintig regio’s gebruiken de toepassing voor het ondersteunen van regionale taken voor de brandveiligheid, openbare veiligheid en industriële veiligheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-03T08:57:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.