Managed hosting door True

Boek: Leven van Steve Jobs verstript

 

Steve Jobs Apple

Van ict-icoon bij uitstek - Steve Jobs - waren al films over zijn leven verschenen en nu is er ook een stripbiografie: 'Steve Jobs. Waanzinnig goed'. Maker is de Amerikaanse illustratrice, kunstenaar en schrijver Jessie Hartland. In deze grafische biografie beschrijft en verbeeldt Hartland hoe een beeldenstormer als Steve Jobs de in haar ogen beste zakenman van de wereld kon worden.

Aan de hand van naiëf-ogende tekeningen en handgeschreven teksten schetst Hartland op een humorvolle, inspirerende wijze het indrukwekkende succesverhaal van techno-geek, lastpak, perfectionist, control freak en genie Jobs.

Knap is ook hoe Hartland de ontwikkelingen, die Jobs (en  geestverwanten) in gang zet bij Apple, Next, Pixar en weer Apple, verweeft met een aantal (technologische) mijlpalen in de afgelopen decennia. Het geeft ook een goed beeld hoe snel de digitale veranderingen zijn gegaan in de laatste dertig jaar.

Dogma's

Hartland weet in haar boek de essentiële momenten in Steve Jobs' leven op een voor de lezer laagdrempelige, goed te volgen manier over te brengen.

De belangrijkste boodschap die zij 'namens Jobs' meegeeft luidt: 'Leid je eigen leven; blijf niet gevangen in dogma's, blijf gretig en dwaas en heb moed om je hart en intuïtie te volgen'. 

Boek

Steve Jobs Apple

'Steve Jobs. Waanzinnig goed' van Jessie Hartland is uitgebracht door uitgeverij Luitingh-Sijthoff. De gebonden uitgave (ISBN 978-90-245-6785-0, 240 pagina's) kost 15,99 euro. Er is een e-bookversie voor 9,99 euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5661889). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×