Altran verhuist Eindhovense vestiging

De Franse ict-dienstverlener Altran, verhuist zijn Nederlandse vestiging aan het Larixplein in Eindhoven naar bedrijventerrein De Hurk in dezelfde plaats. Ook het Altran Innovationlab in Best (Noord-Brabant) krijgt vanaf februari 2016 een plek in het nieuwe kantoor. De verhuizing is volgens het bedrijf nodig om de onlangs overgenomen bedrijven te helpen integreren. Ook betekent de verhuizing een nieuwe start.

De Franse ict-dienstverlener Altran heeft drie vestigingen in Nederland: Eindhoven, Schiphol en Apeldoorn. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf de Nederlandse ict-dienstverlener Nspyre overgenomen. Door deze overname is de organisatie in Nederland gegroeid tot ongeveer duizend medewerkers, waarvan het merendeel in de vestiging in Eindhoven zit.

Om de integratie tussen Altran en Nspyre en de in 2014 overgenomen intelligent systems-aanbieder Tass goed te laten verlopen, besloot het bedrijf de Eindhovense vestiging te verhuizen van het pand aan het Larixplein naar een nieuwe kantoor op het bedrijventerrein De Hurk. Dit is op 14 december gebeurt. Het Altran Innovationlab, dat momenteel staat in Best, verhuist vanaf februari 2016 naar het nieuwe kantoorgebouw. Deze locatie dient als een ontmoetingsplek voor ingenieurs, waar zij hun technologische expertise kunnen delen. In het Innovationlab wordt momenteel onder andere gewerkt aan de ontwikkeling van robots en drones.

Nieuwe start

Niet alleen is de verhuizing een manier om de integratie tussen de bedrijven te helpen, ook moet het volgens Edwin Manten, chief operations officer bij Altran Nederland, zorgen voor een frisse nieuwe start. ‘Medewerkers kunnen nu eenvoudiger kennis en oplossingen delen. Hierdoor kunnen we meer toegevoegde waarde bieden aan klanten en onze slogan ‘Making innovations matter’ beter waarmaken.’

Strategisch plan

Altran heeft onlangs ‘Altran 2020. Ignition’, het strategisch plan voor de komende jaren, gepresenteerd. De organisatie herpositioneert hiermee zijn engineering- en r&d-diensten. Het plan is erop gericht om alle stakeholders van het bedrijf, waaronder klanten, aandeelhouders en Altran-engineers, nog meer toegevoegde waarde te bieden. Wereldwijd wil Altran zijn omzet in de komende vijf jaar vergroten van 1,8 miljard tot drie miljard euro in 2020.

Onlangs kondigde het bedrijf nog aan zijn krachten met die van Jaguar Land Rover te bundelen voor het ontwikkelen van een open softwareplatform. De samenwerking moet de traditionele Electrical & Electronic (E/E) automotive architecturen veranderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-17T11:15:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.