Computable Kerstpuzzel 2015 'Van A tot Z'

Ook in 2015 hield de ict bij de overheid de publieke gemoederen weer danig bezig, zoals het mislukken van het PGB-systeem van de Sociale Verzekeringsbank en de bedenkelijke relaties tussen ambtenaren en automatiseringsbedrijven. Zal de overheid op dit vlak ooit uit het verdomhoekje komen? Hans Wanders, de nieuwe rijks-cio die uit het bedrijfsleven komt, wacht een schone taak.

Verder viel er in 2015 opnieuw weer veel te lezen over de cloud, mobile, big data, internet-of-things én natuurlijk ict-beveiliging. Ook gaf de verdere digitalisering van werkzaamheden bij onder meer banken en verzekeraars voer aan de discussie hoeveel banen er nog zullen verdwijnen door automatisering en robotisering. Tegelijkertijd verschenen er talloze artikelen over het tekort aan ict'ers op de arbeidsmarkt. Kortom, genoeg inspiratie voor een nieuwe puzzel.   

In deze Computable Kerstpuzzel 2015 'Van A tot Z' komt het jaar nog een keer langs in de vorm van 26 cryptische omschrijvingen over bedrijven, instellingen, personen, zaken en ontwikkelingen die in het nieuws zijn geweest.

Aan u, puzzelaar, de opdracht om dit alfabet te ontcijferen en bij iedere letter het juiste antwoord te vinden. De website van Computable biedt daarbij zeker uitkomst.

Stuur de oplossing via de website van Computable (www.computable.nl/kerstpuzzel) voor 11 januari 2016 naar de redactie. Deelnemers met het juiste antwoord maken kans op één van de mooie prijzen.

Veel plezier met puzzelen en succes!

Klik hier voor een pdf van de Computable Kerstpuzzel 2015 'Van A tot Z'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-18T11:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.