Nieuw UWV-rekencentrum komt in Brussel

IBM gaat in Brussel een nieuw rekencentrum voor het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) bouwen. Dat is een uitvloeisel van het definitieve contract dat beide partijen onlangs gesloten hebben.

Het zevenjarig contract heeft een waarde van 250 miljoen euro. IBM schakelt Capgemini in bij de migratie van de datacenters die het UWV nu gebruikt naar één IBM-datacenter. UWV verwacht de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn informatiehuishouding te verbeteren door de vier huidige toepassings- en infrastructuuromgevingen te consolideren tot één standaardomgeving.

Opmerkelijk is dat de nieuwe datakrachtcentrale voor het UWV wordt ingebouwd in het bestaande On Demand-rekencentrum van IBM in Brussel. "Hier kunnen wij pieken en dalen in de gevraagde it-capaciteit opvangen", zegt een woordvoerster van IBM. "In plaats van uitgaan van de maximale capaciteit bouwen we voor klanten flexibiliteit in: vraagt bijvoorbeeld UWV om meer capaciteit, dan betaalt het extra; is er minder nodig, dan gaan de kosten omlaag."

 

In Nederland beschikt IBM niet over zo’n ’computercentrum-op-aanvraag’. Wel zal een team van UWV’ers en IBM’ers voor de it-aansturing een etage gebruiken op het nieuwe hoofdkantoor van het uitvoeringsinstituut in Amsterdam.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit kan toch niet waar zijn! Zelfs het overheidsgeld voor ICT vloeit niet meer terug naar Nederland. Dat bedrijven hun ict afdelingen sluiten cq afstoten naar het buitenland is genoegzaam bekend (Shell, ABN-AMRO etc). Op deze manier gaan vele banen verloren, naast het continue verlies van de productiewerk. Maar dat belastinggeld, geld dat u en ik verdiend hebben, nu ook klakkeloos naar het buitenland wordt overgemaakt tart alle logica. Is de overheid nu ook een winstmaximaliserdend bedrijf dat geen zorg meer heeft voor de burger op wat low level voorzieningen na? En dat gewoon de goedkoopste burgers op de internationale markt koopt.

Wat een rare wereld,

Een organisatie als UWV laat nu ook al haar werk buiten Nederland uitvoeren? Juist UWV zou ervoor moeten zorgen dat de werkgelegenheid in Nederland gestimuleerd wordt.
Hiermee iis UWV is nu ook debet aan een hogere werkeloosheid in Nederland.

Applaus!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-15T10:27:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.