ICT-handelsmissie gaat naar Londen

Dit artikel delen:

Het promo-initiatief Digital Gateway to Europe organiseert van 13 tot en met 15 april een handelsmissie naar Londen. Volgens Digital Gateway to Europe liggen er voor de Nederlandse ict-sector volop kansen aan de overkant van de Noordzee. Voor deze handelsmissie is er een mogelijkheid om een deelnemersbijdrage te krijgen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De handelsmissie is aansluitend op de Cloud Expo in Londen en vindt plaats van 13 tot en met 15 april om tijdens de expo opgedane kennis en contacten uit te breiden. Het gaat dan niet alleen om vakinhoudelijke kennis en diensten, maar ook om het feit dat Nederlanders de Engelse taal goed beheersen, waardoor samenwerkingen en partnerships niet gehinderd worden door een taalbarrière.  

Verder zijn er onder meer presentaties van UK Invest, KPMG en Broadgroup over belangrijke aspecten van het zakendoen in Engeland voor de ict-sector. Deelnemers van de missie zullen tevens bezoeken afleggen aan Google Campus, een aantal hostingpartijen (in samenwerking met Kingston), diverse start-ups en de London Internet Exchange (LINX).

Relevant

Volgens Digital Gateway to Europe behoort de Nederlandse digitale infrastructuur tot de top van de wereld. De kennis is aanwezig om ook buitenlandse partijen te bedienen bij het verbeteren van hun digitale infrastructuur. Nederland heeft al een goede exportpositie in Groot-Brittannië opgebouwd in heel veel andere sectoren, en het is hoog tijd dat de digitale sector zich daaraan toevoegt. De website wijst er op dat Londen alleen al een economische markt heeft met een totale omvang van 27 miljard dollar.

Stijn Grove, directeur van Digital Gateway to Europe over deze handelsmissie: 'Het is uiterst belangrijk over de grenzen ons gezicht te laten zien om in het buitenland relevant te blijven. Het Verenigd Koninkrijk is daarvoor een voor de hand liggende bestemming: het land is een van de grootste handelspartners van Nederland en wij bieden de Britten het ideale landingspunt om de Europese markt te betreden. Zeker als de Brexit er echt van komt, waardoor de kloof tussen de Britse en Europese markt groter zal worden.'

Gateway

Digital Gateway to Europe is een website die tot doel heeft Nederland als 'digitale haven' van Europa te promoten. De site is onderdeel van  Stichting DINL (Digitale Infrastructuur Nederland) die zich opwerpt als spreekbuis van en aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector. Daartoe behoren datacenter-exploitanten, hostingbedrijven, netwerkproviders en verenigingen die een faciliterende rol in het internet spelen.

De stichting is een samenwerking tussen ict-partijen als AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), DDA (Dutch Datacenter Association), DHPA (Dutch Hosting Provider Association), ISPConnect, Stichting NLnet, SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland), Vereniging van Registrars (VVR), Surfnet en Nederland ICT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-29T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.