E.Novation beheert leerlingvolgsysteem basisonderwijs

E.Novation en Stichting ParnasSys Beheer hebben een overeenkomst getekend ter waarde drie miljoen euro voor het outsourcen van het geïntegreerde ParnasSys leerlingadministratie- en volgsysteem (LVS) voor het basisonderwijs.

Na het onderwijs-informatiesysteem ontwikkeld te hebben heeft ParnasSys ervoor gekozen de webservices ervan uit te besteden aan het in Capelle a/d Ijssel gevestigde E.Novation. Naar verwachting zijn voor het einde van volgend jaar circa 770.000 leerlingen aangesloten (bijna 50 procent van het totaal aantal basisonderwijsleerlingen) en kunnen ouders gebruik maken van gegevens uit het LVS om online de vorderingen en prestaties van hun kinderen op school te volgen.

Binnen de huidige it-omgeving kreeg men bij ParnasSys te maken met beperkingen. Het huidige infrastructuur blijkt niet berekend op de explosieve groei van het aantal basisscholen dat gebruik maakt van het onderwijsinformatiesysteem. De keuze voor de outsourcepartner is nu gevallen op E.Novation, een ict-dienstverlener met ruim 120 medewerkers verdeeld over vijf bedrijfseenheden. Het is onder meer actief in de gezondheidszorg, transport- en logistieke sector, binnenvaart, hotellerie en sport. E.Novation is binnen Europa actief en telt meer dan vijftig topondernemingen tot zijn klanten, waaronder: Achmea, Heineken, KNVB, en ECT . Ook ruim honderd grote publieke- en overheidsinstellingen maken gebruik van de diensten die het bedrijf anbiedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-19T09:48:00.000Z Roger Slangen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.