HP België ontsnapt aan collectief ontslag

Het lijkt erop dat HP België het doorvoeren van collectief ontslag ontloopt. Volgens de directie gaat er maar een beperkt aantal banen verloren

De ondernemingsraad van HP Belux heeft beslist om niet te starten met de Renault-procedure voor collectief ontslag. De directie van HP verklaart dat er ongetwijfeld enkele jobs verloren zullen gaan in het kader van de discussies over het terug in balans brengen van het werknemersbestand, die in januari van start gingen.

 

Het zou gaan om minder dan dertig mensen. Er is echter pas sprake van collectief ontslag als er meer dan dertig mensen uitmoeten bij ondernemingen met meer dan driehonderd medewerkers. HP kan nog geen preciezer aantal noemen omdat men met de sociale partners eraan werkt om zoveel mogelijk betrokkennen te herplaatsen bij de onderneming zelf of bij derden.

 

Verrassend is wel dat de meeste 'slachtoffers' vallen bij de afdeling Outsourcing', omdat dit juist een tak is die zich beweegt in een markt die momenteel floreert. HP Belux zit echter na het binnenhalen van een enkele grote uitbestedingscontracten met zon 250 extra medewerkers een beetje ruim in zijn jasje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-19T12:51:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.