Girlsday 2016 start op Salesforce World Tour

De Salesforce World Tour in de RAI Amsterdam is het toneel voor de officiële aftrap van Girlsday 2016. Voormalig Eurocommissaris en Salesforce nieuwste lid van de raad van bestuur Neelie Kroes gaf het officiële startsein voor de dag.

Girlsday is een initiatief van VHTO, een landelijk expertisebureau voor meisjes en vrouwen in bèta en techniek. Vandaag, 14 april 2016, zullen tienduizend meiden meer dan driehonderd Nederlandse bedrijven bezoeken. In Arnhem kunnen de meiden zelf sensoren maken, in Den Haag een crisissituatie op de weg nabootsen bij de ANWB. In Rijswijk staat het ontwerpen van de dierentuin van de toekomst op het programma, en een scheepswerf in Kampen laat meisjes een anker lassen en een duwboot opnieuw inrichten. Andere voorbeelden van activiteiten die worden aangeboden zijn onder andere glasvezelkabels lassen, programmeren, orthopedische schoenen ontwerpen, robots solderen, 3D-tekenen, lasersnijden en landmeten.

Tijdens de Salesforce World Tour zijn zestig meiden aanwezig en participeren mee in een speciaal programma waarbij zij leren van vrouwelijke it-rolmodellen uit het bedrijfsleven, hands-on trainingen en een eigen app ontwikkelen. Er is een speciale 'Girlslounge' in de conventieruimte ingericht waar de meiden aan de slag kunnen.

Digitale samenleving

Neelie Kroes geeft tijdens de opening van de Salesforce World Tour aan dat steeds meer banen techniek bevatten en dat men er eigenlijk niet meer aan zal ontkomen. Het is daarom volgens de StartupDelta special envoy van belang dat meiden meer worden gestimuleerd om te kiezen voor technische studies.

In Nederland kiezen volgens de VHTO nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ict. Girlsday is een van de activiteiten van de organisatie om de participatie van meisjes in deze sectoren in Nederland te vergroten. Techniekpact-ambassadeur Ans Hekkenberg was namens de VTHO aanwezig bij de kick off. Zij laat weten dat de samenleving doordrenkt is van techniek. En dat het goed is om meiden kennis te laten maken met de mogelijkheden in techniek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-14T14:56:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.