Managed hosting door True

Intel tekent licentiedeal met ARM

 

Smartphonefabrikanten, die in hun producten gebruik maken van ARM-processoren, kunnen deze vanaf nu ook laten bakken in de 10nm-productiefaciliteit van Intel. De Engelse chipontwikkelaar Advanced Risc Machines (ARM) en het Amerikaanse Intel hebben daartoe een licentie-overeenkomst gesloten.

Veel vooraanstaande smartphone-producenten maken in hun producten gebruik van ARM-processoren. Ook vormt de processor de basis van de inmiddels bekende Raspberry PI-microcomputer die in het onderwijs een belangrijke rol speelt bij het leren programmeren. Intel stelt in deze markt maar weinig voor. Met een licentieovereenkomst met de Engelse chipontwikkelaar, van oorsprong een joint venture tussen Acorn, Apple en VLSI Technologie, komt daar hoogstwaarschijnlijk een eind aan. In een ver verleden heeft Intel ooit zelf eigen 'ARM-processors' ontworpen en gefabriceerd: de Xscale-chips

Door de 10nm-productiefaciliteit nu open te stellen aan derden die daar de door hen gewenste processoren kunnen laten bakken, kan Intel een graantje meepikken van deze florerende chipmarkt. Voor ARM betekent de overeenkomst een verbreding van het marktbereik.

Aan de andere kant staat ARM op het punt om te worden overgenomen door de Japanse multinational Softbank. ARM heeft het bod van 32 miljard dollar geaccepteerd. Nu moeten alleen nog de mededinginsautoriteiten groen licht geven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5818768). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×