Europese outsourcing-markt groeit dit jaar 5 procent

De West-Europese markt voor it-uitbesteding groeit dit jaar bijna 5 procent. Dit voorspelt marktanalist Gartner.

De voorbije vier jaar maakte de it-dienstenmarkt een moeilijke periode door, maar nu verwacht Gartner dat steeds meer bedrijven gespecialiseerde externe dienstverleners zullen inzetten om tegemoet te komen aan hun technologische behoeften.

Volgens Nicole France, analist bij Gartner, dient outsourcing als een tool bij de overgang van een IT-afdeling. “Selectief uitbesteden wordt de populairste tool in organisaties uit de privé-sector. Klanten proberen resultaatgebaseerde contracten te krijgen, waarbij prestaties nauwer verbonden zijn met de businessdoelstellingen dan in het verleden. Dat is een behoorlijk grote wijzigingen voor it-afdelingen.”

De groei van een kleine 5 procent in de outsourcing-markt, komt volgens Gartner voornamelijk door de stijgende vraag naar business process outsourcing (BPO). Deze markt zal 6,6 procent groeien. “Het uitbesteden van infrastructuur is nu redelijk ingeburgerd en de meeste bedrijven kijken nu of ze ook toepassingen kunnen uitbesteden, zowel bij nieuwe projecten als voor het beheer van hetgeen ze nu al in huis hebben”, zegt France.

Volgens Gartner is het Verenigd Koninkrijk, dat 40 procent van de Europese outsourcing-markt vertegenwoordigt, de grootste en snelstgroeiende IT-dienstenmarkt van West-Europa. Die groei is voornamelijk afkomstig van BPO en van een aantal grootschalige uitbestedingscontracten in de overheidssector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dag mevrouw, mijnheer,

Waar kan ik dit rapport krijgen.

Ik hoor graag van u.

Driek Geurtsen

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-26T14:44:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.