HPInc. koopt printdivisie Samsung

MBO handen samenwerking overname

HPInc. neemt de printdivisie van Samsung Electronics over voor 1,05 miljard dollar. Voor HP is dit de grootste overname op het gebied van print. Met deze overname wil het bedrijf innoveren in de printsector. Samsung investeert op zijn beurt in HP door honderd miljoen tot driehonderd miljoen dollar aan aandelen in HP te kopen.

Volgens HP is er in het afgelopen decennia weinig geïnnoveerd in de printindustrie. Dit terwijl er 55 miljard dollar in deze markt omgaat. Het bedrijf wil hier op inspelen en printers gaan uitrusten met een zogenaamde multifunction printer (MFP)-technologie. Met de overname van de printertak van Samsung verwacht HP te kunnen innoveren en een goed portfolio van printoplossingen te kunnen bieden. Daarnaast krijgt het 6500 patenten in handen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. De partijen verwachten de overname binnen een jaar af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb een Samsung laserprinter. Hopelijk blijven de juiste Samsung (laser) cartridges nog lange tijd beschikbaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-12T11:50:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.