Managed hosting door True

HPInc. koopt printdivisie Samsung

HPInc. neemt de printdivisie van Samsung Electronics over voor 1,05 miljard dollar. Voor HP is dit de grootste overname op het gebied van print. Met deze overname wil het bedrijf innoveren in de printsector. Samsung investeert op zijn beurt in HP door honderd miljoen tot driehonderd miljoen dollar aan aandelen in HP te kopen.

Volgens HP is er in het afgelopen decennia weinig geïnnoveerd in de printindustrie. Dit terwijl er 55 miljard dollar in deze markt omgaat. Het bedrijf wil hier op inspelen en printers gaan uitrusten met een zogenaamde multifunction printer (MFP)-technologie. Met de overname van de printertak van Samsung verwacht HP te kunnen innoveren en een goed portfolio van printoplossingen te kunnen bieden. Daarnaast krijgt het 6500 patenten in handen.

De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. De partijen verwachten de overname binnen een jaar af te ronden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5834755). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Reacties

Ik heb een Samsung laserprinter. Hopelijk blijven de juiste Samsung (laser) cartridges nog lange tijd beschikbaar.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×