Nijkerk Holding-eigenaren zitten ook in vastgoed

Ict-ondernemers Ernst en Richard Nijkerk blijken ook in het vastgoed te investeren. Het duo is via de besloten vennootschap Nijkerk Burgerweeshuis sinds eind 2014 mede-eigenaar van het Burgerweeshuis in Amsterdam. Zij zijn de eigenaren van de Nijkerk Holding, waaronder Vosko Networking, Ferranti Computer Systems, Mecoms, Nijkerk Computer Solutions en Nijkerk Electronics vallen. Dit meldt vakblad Vastgoedmarkt.nl.

Vastgoedmarkt.nl meldt dat vastgoedonderneming BPD in het vierde kwartaal van 2017 ongeveer drieduizend m2 gaat huren in het voormalige Burgerweeshuis in Amsterdam voor zijn regiokantoor Noord-West dat nu nog in Haarlem staat. Het pand, vlakbij het Olympisch Stadion gelegen, wordt getransformeerd tot een nieuw kantoor.

Het Burgerweeshuis heeft een totale oppervlakte van zesduizend m2 en is sinds eind 2014 eigendom van Brouwershoff (van Cor van Zadelhoff) en Nijkerk Burgerweeshuis, aldus het vakblad voor de vastgoedmarkt.

Het Amsterdamse bedrijf Nijkerk kent een lange historie die begint in 1900 als M.E. Nijkerk Gas & Electric Light. Medio jaren tachtig begint het elektronicabedrijf ook in de it-industrie met Nijkerk Display Systems (later Computer Solutions). In 1990 komt daar via een overname Vosko Networking bij; vier jaar later gevolgd door het Belgische Ferranti Computer Systems. 

Award

Vastgoedonderneming BPD is overigens genomineerd voor een Computable Award 2016 in de categorie Digital Innovation of the year.


Het gaat om een nominatie voor het e-commerce platform waarmee BPD naar eigen zeggen de eerste is in zijn branche die huizenkopers de mogelijkheid biedt nieuwbouwwoningen digitaal aan te kopen. Het platform werd mogelijk gemaakt met behulp van de specialisten van Accenture en technologie van Salesforce.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-10T11:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.