Boek Nederlandse softwaregeschiedenis ziet licht

Stichting Historie der Techniek heeft in samenwerking met uitgeverij Matrijs het boek ‘De geest van de computer. Een geschiedenis van software in Nederland’ uitgebracht. Dit boek laat een eerste licht schijnen op de geschiedenis van de software in Nederland.

Software is alomtegenwoordig, stellen de auteurs Eric Berckers en Edgar G. Daylight. ‘Het is ook wel de energie van de informatiemaatschappij genoemd. Onmisbaar en voor het grootste deel ook zichtbaar. Als het mis gaat - of dreigt te gaan, zoals tijdens de millenniumwissel - zijn we ons vaak pas bewust van de grote betekenis van software in ons leven.

Maar, zo stellen de auteurs, waar de geschiedenis van computers, hun ontwikkeling en hun betekenis al langer in de belangstelling staan, is de geschiedenis van software nog nagenoeg een onbeschreven blad. ‘Onterecht, want hoewel nauw verbonden met de ontwikkeling van de hardware, kent de softwarehistorie zijn eigen accenten, eigen breekpunten, eigen invloedrijke personen en organisaties.’

De auteurs besteden in ‘De geest van de computer’ aandacht aan wetenschappers die een stempel drukten op software-ontwikkeling, evenals kennisinstituten en organisaties die de maatschappelijke toepassing van software faciliteerden. Daarnaast is er aandacht voor commerciële producenten van software en Nederlandse softwarebedrijven en komen de verschillende (groepen) gebruikers van software aan bod.

Pub Quiz

Het boek is als prijs te winnen bij de Computable Pub Quiz die op woensdag 2 en donderdag 3 november om 15.15 plaatsgrijpt tijdens de vakbeurs Infosecurity in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook ligt de uitgave ter inzage in Computable Café.  

De prijs ‘De geest van de computer. Een geschiedenis van software in Nederland’ (ISBN: 978-90-5345-504-3, 312 pagina’s) is 29.95 (incl. verzendkosten).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

L.S.

Verschijnt het ook als e-book?

Dikke kus niet gevonden, bedoelde u soms "dikke kont".
Past zo in het nieuwe boek "de geest van de computer". Over de Nederlandse softwaregeschiedenis.
Maar geef mij maar America.
Als Trump wint, komt Monica ook met een nieuw boek.
Make the president happy again.

And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-02T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.