Minder omzet maar wel winst voor EDS

EDS heeft de omzet in het eerste kwartaal met 5 procent zien afnemen tot 4,94 miljard dollar. Meevaller is dat er wel voor 4 miljoen dollar nettowinst werd geboekt, tegen een jaar geleden een verlies van 12 miljoen dollar.

“We hebben een solide start gemaakt in 2005, onze operationele verbeteringen worden beter zichtbaar”, verklaart Mike Jordan, chairman en ceo van EDS. “In een markt waar de concurrentie blijft toenemen hebben we ons beste kwartaal sinds 2002 gedraaid als het gaat om contractwinsten. Daarbij blijven we investeren in onze capaciteiten. Wij geloven dat EDS op koers ligt om onze lange termijn plannen voor een succesvolle ommekeer te realiseren.” Jordan wijst verder op de investering in ExcellerateHRO, een joint venture met Towers Perrin. “Dit geeft ons direct een sterke positie in het snelgroeiende marktsegment voor business process outsourcing.”

Het bedrijf tekende contracten met een totale waarde van 7,1 miljard dollar in het eerste kwartaal. Een jaar geleden eerder was dit nog  3,8 miljard dollar. Met name in de overheidssector is succes geboekt met  het binnenhalen van een tienjarig contract ter waarde van 3,85 miljard dollar bij het Britse Ministerie van Defensie.

Naar aanleiding van de winst van dit contract heeft EDS zijn verwachtingen voor het tweede kwartaal en het jaarresultaat in 2005 bijgesteld. De verwachte omzet voor heel 2005 stijgt van 20 miljard dollar naar 21 miljard. Voor het tweede kwartaal van 2005 verwacht het bedrijf een totale omzet te boeken van 5miljard tot 5,2 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-04T08:54:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.