IBM gaat personeelsbestand fors inkrimpen

Voor 10.000 tot 13.000 IBM-medewerkers is het binnen afzienbare tijd einde verhaal. Big Blue gaat wereldwijd een aantal activiteiten integreren, met als consequentie een forse reorganisatie.

De Britse zakenkrant Financial Mail zat er begin deze week niet ver naast. Volgens het blad ging IBM de activiteiten Europa, het Midden Oosten en Afrika stroomlijnen. Deze actie zou ingegeven zijn door de ontevreden aandeelhouders, die het aandeel in een jaar tijd zagen halveren in waarde. Het zou uiteindelijk gaan om het verlies van 15.000 arbeidsplaatsen, waarvan een groot deel in Groot-Brittannië.

 

IBM heeft nu toegegeven dat de reorganisatie daadwerkelijk gaat plaatsvinden. Het bedrijf zegt echter dat er maximaal 13.000 arbeidsplaatsen komen te vervallen. IBM biedt op dit moment werk aan bijna 330.000 mensen. De grootste klappen vallen in Europa, maar welke landen precies de dupe zijn is niet bekendgemaakt. Het bedrijf noemt alleen het aanpakken van de bureaucratie en de infrastructuur in landen waar de onderneming in groei achterblijft.

 


 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-06T10:47:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.