Groei ict-budgetten in Europa blijft achter

IDC bevestigt de algemene indruk dat de heropleving van de ict-budgetten minder snel verloopt dan men had verwacht bij het begin van het jaar. De verlaging van de verwachtingen heeft vooral te maken met de Europese en Japanse markt, aldus het onderzoeksbureau.

In Europa is de verwachte groei bijgesteld van 5,8 naar 4 procent. Vooral het einde van het eerste kwartaal bleef beneden de verwachtingen. In Japan daalde de verwachting zelfs van 3,2 naar 1,2 procent. Ook de verwachtingen voor de Verenigde staten werden bijgesteld: van 6 naar 5 procent.

"We blijven onze verwachtingen handhaven, maar mikken nu op het meest pessimistische scenario voor het jaar", zei Stephen Minton, vice president it-markten wereldwijd bij IDC. Tegelijk waarschuwde IDC dat de investeringen ook nog konden lijden onder verdere schommelingen van de wisselkoersen, stijgende olieprijzen and stijgende rentevoeten.

Toch ziet IDC ook nog enkele hoopgevende signalen voor de it-industrie. De meeste nieuwe projecten situeren zich op het vlak van beveiliging, conformiteit met de nieuwe wetgeving (regulatory compliance), infrastructuurbeheer en bedrijfsintelligentie (bi). Ook de netwerkhardwaremakers mogen betere tijden verwachten, volgens IDC, dankzij de groeiende behoefte aan bandbreedte en de steeds wijder verspreide draadloze netwerken. Volgens IDC is de netwerkmarkt dit jaar goed voor 61 miljard dollar. De volgende jaren zou deze markt groeien met gemiddeld tien procent per jaar.


Per regio bekeken wordt vooral van de groeilanden China, Indië en Rusland veel verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-06T13:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.