Econocom annexeert multimediabedrijf BIS

Ook LP Digital en JTRS (deels) in handen van it-dienstverlener

Deal handen schudden overname

Econocom Group neemt de Belgisch-Nederlandse BIS Group over, lijft in Frankrijk LP Digital in en neemt ook nog een belang van veertig procent in JTRS uit Groot-Brittannië. Alleen al voor BIS legt het 18,5 miljoen euro op tafel.

BIS (Business Information Systems) werd begin jaren negentig opgericht en is gespecialiseerd in digital signage, videoconferencing-ruimtes en smart buildings. Het bedrijf, met hoofdkwartier in Mechelen, was in handen van het Amerikaanse Mood Media Corporation en draait een omzet van ruim vijftig miljoen euro. Er staan zowat 220 mensen op de loonlijst.

‘We zijn verheugd om BIS binnen Econocom Group te verwelkomen’, zegt executive director Bruno Grossi van Econocom. ‘We verwachten significante synergieën tussen hun knowhow in het dynamische segment van multimediaoplossingen in de Benelux en onze sterke bestaande activiteiten in de regio. End-to-end digitale oplossingen kunnen aanbieden, inclusief financiering, betekent volgens ons een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten en reflecteert de filosofie achter ons volgend strategisch plan “e for excellence’.

Naast BIS Group heeft Econocom ook een niet-controlerend belang van veertig procent genomen in JTRS. Dit snelgroeiend bedrijf uit Groot-Brittannië is als Apple- en Google Education Partner leverancier van technologische oplossingen voor de onderwijssector. Het draait ongeveer elf miljoen euro omzet. Econocom, dat reeds gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk met zijn technology management & financing-activiteit, breidt hiermee het aanbod uit in een van de geografische kerngebieden van zijn nieuw strategisch plan.

Ten slotte neemt Econocom via dochter Alter Way, een satellietorganisatie gespecialiseerd in opensource en DevOps web-oplossingen, honderd procent van het LP Digital Agency uit Frankrijk over. LP Digital Agency is gespecialiseerd in de consultancy van digitale strategieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-03T10:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.