Autodesk tekent overeenkomst voor overname c-plan

Autodesk heefteen overeenkomst heeft getekend voor de overname van alle aandelen van c-plan AG. c-plan is een belangrijke speler op de Europese markt voor geografische informatie systemen (gis) met meer dan tweeduizend gebruikers bij 700 overheidsinstanties en nutsbedrijven.

De aankoopprijs voor de aandelen van de in het Zwitserse Gümligen gevestigde ontwikkelaar van de Topobase-serie van geospatiale applicaties en datamanagement-oplossingen ligt rond de achttien miljoen dollar exclusief het netto werkkapitaal. Autodesk blijft de c-plan oplossingen verkopen in de belangrijke Europese markten en ondersteunt de gebruikers van Topobase-software. Bovendien is Autodesk van plan om c-plan’s expertise te integreren in de verdergaande ontwikkeling van datamanagement-oplossingen gebaseerd op open standaarden en gebruikmakend van de Autodesk Map 3D en Autodesk MapGuide software.
Dankzij de bundeling van kennis, technologie en het partnerkanaal van Autodesk en c-plan, kan Autodesk zijn klanten nog beter helpen bij het realiseren van hun ideeën door de integratie van computer-aided design (cad) en gis-technologie. Klanten kunnen profiteren van een betere integratie van Autodesk-producten met c-plan’s branchespecifieke oplossingen voor gemeenten, nutsbedrijven en ingenieursbureaus die gebaseerd zijn op een open geospatiale relationele database. De gecombineerde technologieën bieden gebruikers zowel engineering-precisie als flexibiliteit in informatiemanagement die nodig zijn voor de huidige infrastructurele applicaties die door meer gebruikers worden gebruikt.


De acquisitie wordt naar verwachting in juni afgerond. Door deze overname zal Autodesk nog sneller zijn belofte kunnen waarmaken om totaaloplossingen te bieden aan overheden en nutsbedrijven. “Sinds 1998 is c-plan elk jaar meer dan 20 procent gegroeid met het aanbod van zijn geospatiale oplossingen die zijn gebaseerd op Oracle en Autodesk en een koppeling bieden met ESRI, Intergraph en andere gis-applicaties. c-plans databasetechnologie en specifieke applicaties versterken ons aanbod van geospatiale oplossingen waardoor we onze Europese klanten nog beter kunnen bedienen”, zegt Chris Bradshaw, vicepresident van de afdeling infrastructuursoftware bij Autodesk.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-10T09:41:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.