Cto Sun Nederland Hans Appel wordt lector

Hans Appel, chief technology officer bij Sun Microsystems wordt lector aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij geeft één dag per week les over innovatie in de ict.

Appel houdt zich in zijn functie bij Sun voornamelijk bezig met het opzetten van concrete ict-innovatieprojecten tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Sun zegt grote waarde te hechten aan het opleiden van goede ict’ers en laat dit blijken door het lectoraat te financieren. Appel: “Het lectoraat beoogt, in samenwerking met belanghebbende partners zoals bedrijven, overheden en beroepsorganisaties een bijdrage te leveren aan de bevordering en implementatie van ict-technologie. Dit gebeurt door het opzetten en uitvoeren van concrete innovatieprojecten waarin onderzoek en kenniscirculatie tussen verschillende vakgroepen binnen de hogeschool de nadruk krijgen.”

Appel is per 1 mei formeel met het lectoraat gestart. Op vrijdag 2 september wordt hij tijdens een symposium officieel geïnstalleerd. “De aanwezige kennis binnen het instituut kan worden ingezet in regionale projecten en het onderwijs krijgt nieuwe impulsen”, aldus John van Pol, decaan van het Instituut voor ICT van de Hanzehogeschool Groningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-20T11:22:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.