Analisten voorzien massa-ontslagen bij HP

Financiële analisten verwachten grootschalige ontslagen bij HP. De kersverse ceo Mark Hurd zei bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat de kostenstructuur van zijn bedrijf uit het lood is.

De topman zette geen concrete reorganisatieplannen of ontslagintenties uiteen, maar liet wel weten dat er sterk in de kosten gesneden moet worden. HP had verder geen commentaar.

 

Analisten verwachten dat Hurd ergens in de komende twee tot drie maanden met een gedetailleerd plan komt om HP te stroomlijnen. Analist Steven Milunovich van zakenbank Merrill Lynch spreekt voorzichtig van een mogelijk ontslag van vijf tot tien procent van het personeelsbestand. Hij oordeelt dat dat een winstvoordeel oplevert van 21 tot 42 dollarcent per aandeel HP.

 

Collega-analist Toni Sacconaghi van investeringsbank Sanford C. Bernstein is meer uitgesproken: hij voorspelt alvast ontslag voor vijf tot tien procent. Dat komt neer op 7500 tot 15.000 banen die geschrapt worden. Voor en tijdens de overname van Compaq zijn ook al vele duizenden banen gesneefd.

 

HP is momenteel nog bezig met een ontslagronde, die met name plaatsvindt in de divisies voor servers en opslag, voor diensten en voor imaging en printen. Daarvoor is afgelopen kwartaal respectievelijk 24 miljoen, 71 miljoen en 74 miljoen dollar aan besteed. Voor het nu lopende kwartaal is 100 miljoen dollar gereserveerd voor reeds gepland banenverlies.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-23T13:50:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.