Groei it-investeringen blijft achter in West-Europa

In totaal besteden organisaties in West-Europa dit jaar 697 miljard dollar aan informatietechnologie, een groei van 3,6 procent vergeleken met vorig jaar. Hiermee blijft West-Europa achter bij de rest van de wereld, waar het groeipercentage gemiddeld op 5,6 procent ligt.

Dit voorspellen analisten van Gartner tijdens het voorjaarssymposium dat gehouden wordt in Barcelona deze week. Volgens het onderzoeksbureau denken veel bedrijven onjuist dat de vertraging in it-bestedingen ook betekent dat de it in het algemeen vertraagd. “Nu grote kwesties als het millennium en wet- en regelgeving achter ons liggen, denken veel it-professionals dat, hoewel we in een tijd leven waar de it-kwesties nog steeds uitdagingd zijn, it-gebruikers en –leveranciers niet meer worden geconfronteerd met belangrijke uitdagingen. Niets is minder waar. Een reeks nieuwe technologische en organisatorische veranderingen zullen bijna ieder aspect van it grondig treffen”, aldus Peter Sondergaard, onderzoeksdirecteur bij Gartner.

Analist Roger Fulton weest op het voortdurende gebrek aan vertrouwen in de Europese economie als voornaamste reden voor de geringen it-groei in de regio. “Een algemeen gebrek aan vertrouwen in de toekomst resulteert in een voorzichtiger uitgavebeleid.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-24T09:06:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.