Amsterdam IT Circle viert vijfjarig jubileum

Taart

De Amsterdam IT Circle (AIC) bestaat vijf jaar. Dat is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Het initiatief heeft als doel om via kennisdeling de it-ontwikkelingen bij de it-eindgebruikers te versnellen.

Vijf jaar geleden is de Amsterdam IT-Circle gestart. Zo’n Circle is gericht op it-eindgebruikers die door middel van kennisdeling sneller willen innoveren op het gebied van it. Deelnemers van het Amsterdamse initiatief zijn de gemeente Amsterdam, ABN Amro, UWV, UvA/HvA, Sociale Verzekeringsbank, Inholland, Waternet, AMC en KLM.

De leden stimuleren it-ontwikkelingen op drie manieren. Ten eerste vinden er uitwisseling van it-medewerkers plaats. Zo kan bijvoorbeeld een senior Scrum master voor een bepaalde periode meelopen bij een andere deelnemer, om zo de junior Scrum masters op te leiden.

Ten tweede doen de organisaties adviesaanvragen, bijvoorbeeld over de implementatie van een nieuw erp-systeem. Het vraagt anderen naar hun ervaring over de aanpak en business cases. Tot slot organiseert de IT Circle maandelijks kennissessies. Hierbij worden ‘peer review’-sessies en ronde tafelgesprekken georganiseerd over thema’s die bij de deelnemers spelen.

Jubileum

Inmiddels zijn er nog drie IT Circles opgericht in de regio’s Rotterdam/Den Haag, Utrecht en Eindhoven). Daarnaast wordt gewerkt aan de oprichting van twee nieuwe Circles in de regio’s Zwolle/Deventer/Apeldoorn en Amersfoort.

It-professionals van de Circkles vieren het Amsterdamse lustrum op 24 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Vier IT Circles

In Nederland zijn vier IT Circles. Ieder initiatief beschikt over een fors aantal deelnemers. Dat is goed voor een netwerk van duizenden it’ers op verschillende niveaus, van projectmanagers tot cio's. De vier cirkels zijn:

  • Amsterdam: gemeente Amsterdam, ABN Amro, UWV, UvA/HvA, Sociale Verzekeringsbank, Inholland, Waternet, AMC en KLM.
  • Rotterdam/Den Haag: Aegon, KPN, TU Delft, SSC-ICT, Defensie en Universiteit Leiden
  • Utrecht: A.s.r., Sint Antonius Ziekenhuis, Defensie, Gemeente Utrecht, Hogeschool Utrecht, PGGM, Politie, Universiteit Utrecht, KNMI, Spir-it, KvK, UMCU
  • Eindhoven: met o.a. ASML, NXP, DAF, Fontys, Gemeente Eindhoven, Catharina Ziekenhuis, Vanderlande, TU Eindhoven).

In de regio’s Zwolle/Deventer/Apeldoorn en Amersfoort wordt gewerkt aan de oprichting van een Circle. Daarnaast wordt gekeken naar Groningen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-22T10:35:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.