Infotheek Group verkoopt webshop 4Launch

Jordy Kool

Infotheek-ceo Jordy Kool

It-leverancier Infotheek Group uit Leiden verkoopt consumentenwebshop 4Launch terug aan oprichter Guido Raaijmakers. De leverancier kocht 4Launch in 2015. Reden voor de afstoting is volgens ceo Jordy Kool dat het e-commerceplatform minder succesvol was op b2b-gebied dan verwacht. Het verkoopbedrag is niet bekendgemaakt.

Kool: ‘We kochten 4Launch primair voor zijn e-commerceplatform. We hebben dit succesvol geïmplementeerd op het gebied van business-to-employee- en educatieve portals. We waren met 4Launch echter minder succesvol op b2b-gebied.’

Hij vertelt daarbij dat Centralpoint volgens Infotheek beter aansluit bij de (groot-)zakelijke gebruiker. ‘Het kunnen inzetten van innovatieve online-toepassingen, waaronder gepersonaliseerde bestelsystemen, is voor onze klanten belangrijk. Centralpoint biedt deze mogelijkheden. Na de acquisitie van Centralpoint werd de noodzaak tot het behouden van het 4Launch-platform dan ook nihil.’

De ceo vervolgt: ‘Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om ons niet strategisch op consumenten te richten en de verkoop aan consumenten van ons eigen circulaire portfolio via derden te doen via onze distributietak Xeptor IT Distribution.'

Verkoop na overname-estafette

Het is de eerste keer in lange tijd dat Infotheek een onderdeel van de hand doet. Dit jaar heeft de Infotheek Group onder leiding van Kool in Nederland namelijk twee grote overnames gedaan. In april liet het bedrijf zijn oog vallen op Scholten Awater. In een exclusief interview met Computable liet Kool toen nog weten dat dit bedrijf al langer op het lijstje van Infotheek stond. Nog geen twee maanden later kondigde Infotheek ook nog eens de overname van Centralpoint aan. Naast deze Nederlandse wapenfeiten startte Infotheek 2017 met de uitbreiding naar Frankrijk.

Infotheek, opgericht in 1991, heeft kantoren in Nederland (Leiden) en in België (Mechelen). Ook beschikt Infotheek over vestigingen in Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Italië, Bulgarije, Polen en Litouwen.

Zoektocht naar nieuwe ceo

Op dit moment is nog niet bekend wie Jordy Kool, die in november zijn aftreden aankondigde, gaat opvolgen. In een gesprek met Computable gaf hij aan dat zijn beoogde opvolger via een headhunter wordt gezocht. Kool blijft in elk geval aan tot 1 april 2018. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-22T10:09:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.