Managed hosting door True

Intel werkt aan hardware-oplossing Spectre en Meltdown

Hacker

De Amerikaanse chipbouwer Intel wil later dit jaar chips op de markt brengen die immuun zijn voor Spectre en Meltdown, twee beveiligingslekken waarmee hackers de controle over een computer kunnen overnemen. Wanneer de chips precies op de markt komen, is nog niet bekend.

Intel maakte het nieuws bekend na de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Door de hardware-oplossing moeten er geen software-patches meer geïnstalleerd worden om Spectre en Meltdown te neutraliseren. Die patches brachten prestatieverliezen mee en zorgde ook voor heel wat technische problemen, onder meer met systemen die spontaan rebooten.

Spectre en Meltdown misbruiken bugs in cpu’s waardoor hackers toegang krijgen tot het kernelgeheugen van computers. Op die manier kunnen bijvoorbeeld wachtwoorden gestolen worden. Meltdown treft enkel Intel-chips, Spectre kan eveneens ingezet worden bij chips van AMD en ARM.

Wat zijn kwartaalcijfers betreft, behaalde Intel in het vierde kwartaal een omzet van 17,1 miljard dollar, 4 procent hoger dan een jaar eerder. Er was wel een nettoverlies van zevenhonderd miljoen dollar, maar dat was grotendeels het gevolg van de belastinghervormingen van de regering-Trump. Vorig jaar haalde Intel nog een winst van 3,6 miljard. Over heel 2017 maakte de chipbouwer 7 procent minder winst (9,6 miljard dollar), maar wel 6 procent meer omzet (62,8 miljard dollar).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-26T12:59:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.