Managed hosting door True

Cloud geeft cijfers van SAP een duw in de rug

 

Zowel de omzet als de winst van SAP zijn er in het boekjaar 2016 op vooruit gegaan. Met dank aan de cloud-activiteiten van de Duitse softwarereus.

De totale omzet van SAP groeide vorig jaar met 6 procent en tikt nu af op bijna 23,5 miljard euro. De cloud-activiteiten daarvan waren goed voor bijna 3,83 miljard euro. Software was goed voor 4,87 miljard. De operationele winst steeg met 2 procent tot 6,9 miljard euro. Al deze cijfers zijn volgens de non-IFRS-boekhoudregels en houden geen rekening met wisselkoersschommelingen.

SAP behaalde in het jaar zo’n 7900 klanten voor zijn S/4Hana-platform, een stijging van 46 procent tegenover 2016. Ook het succes van Sapphire Ventures (het vroegere SAP Ventures), de Amerikaanse belastinghervormingen en enkele belastingvoordelen die het kreeg op de overdracht van intellectuele eigendommen hielpen mee het resultaat te stuwen, aldus SAP.

‘We hadden een snelle cloud-groei beloofd en we hebben woord gehouden’, zo zei SAP-ceo Bill McDermott. ‘Alleen wij houden deze drie-eenheid van groei aan, met cloud, software en operationeel inkomen. De invoering van S/4Hana verloopt op recordsnelheid en steekt de volledige SAP-cloud aan.’

Voor 2018 verwacht SAP een omzet van 24,6 tot 25,1 miljard euro. Dat is ongeveer in lijn met wat analisten hebben voorspeld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6293169). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.