Managed hosting door True

Capgemini boekt een miljard winst in 2017

Capgemini realiseert in 2017 een omzet van 12,8 miljard euro. Dat is een stijging ten opzichte van het jaar ervoor. Toen bedroeg de omzet 12,5 miljard euro. Onder aan de streep realiseert de ict-dienstverlener een winst van één miljard euro. Dat is inclusief een eenmalige belastingverrekening van 180 miljoen euro. Hiermee groeit de winst met 11 procent. In 2016 bedroeg de winst namelijk 921 miljoen euro. Wordt deze eenmalige verrekening niet meegerekend, dan is de winst met iets meer dan honderd miljoen euro afgenomen. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Capgemini.

Capgemini maakt de resultaten per regio bekend. Het grootste omzetaandeel komt uit Noord-Amerika. Daar wordt 3,9 miljard euro aan omzet bepaald, goed voor 31 procent van de totale omzet. Andere regio’s zijn Frankrijk (2,7 miljard aan omzet), Engeland en Ierland (1,7 miljard omzet) en Azië en Latijns Amerika (één miljard omzet).

De Benelux valt onder de regio ‘de rest van Europa’. Met een omzet van 3,5 miljard euro is deze regio goed voor 27 procent van het totaal. Hier werd een groei van gemiddeld 8,6 procent gerapporteerd.  

Gekeken naar de diverse diensten die Capgemini biedt, is de applicatietak (application services) goed voor het overgrote merendeel van de omzet, namelijk 62 procent. Dat wordt gevolgd door beheersdiensten (other managed services, 18 procent), technologie- en ontwikkelingsdiensten (technology & engineering services, 15 procent) en consultancy (consulting services, 5 procent)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-15T11:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.