Managed hosting door True

Google wil IoT-specialist Xively kopen

Techreus Google heeft bekendgemaakt dat het het bedrijf Xively wil overnemen, een divisie van LogMeIn. Google wil zo zijn Cloud IoT Core-aanbod uitbreiden met een bijkomend IoT-platform.

De overname breidt de Cloud IoT Core-divisie van Google uit met diepgaande technologische - en engineering-expertise, zo schrijft Google in een blogbericht. Tegen 2020, zo schat het bedrijf, zullen er zowat twintig miljard apparaten aangesloten en online zijn. Analytics en data-opslag zijn daarbij cruciaal geworden om van een IoT-project een succes te maken. Xively moet de time to market van Google-klanten daarbij drastisch inperken. Het bedrijf is een soort one stop shop voor IoT en voorziet in mobiele apps, gebruikscijfers, analysetools en de distributie van firmware.

Xively werd in 2014 overgenomen door LogMeIn voor twaalf miljoen dollar. LogMeIn (vooral bekend van de wachtwoordenmanager LastPass) heeft aangekondigd dat het nu uit de IoT-markt stapt.  

Volgens Amerikaanse media legt Google vijftig miljoen dollar op tafel voor Xively dat in zijn meest recente kwartaal drie miljoen dollar omzet draaide.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-21T10:20:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.