Managed hosting door True

Solide cijfers voor it-integrator Sopra Steria

Stijging

De Franse it-groep Sopra Steria heeft voor het boekjaar 2017 zijn objectieven behaald. Zowel de omzet als de winst stegen. Enkel de Britse tak van het bedrijf liet wat steken vallen.

De omzet van Sopra Steria steeg met bijna 3 procent tot 3,85 miljard euro. De operationele winst tikte 9 procent aan tot bijna 262 miljoen. De marge steeg van 6,4 naar 6,8 procent.

De Franse verkopen gingen er met 4,5 procent op vooruit. In Europa (Scandinavië, Zwitserland, Duitsland, Benelux en Italië) was er een stijging van 12 procent. Elk land wist minstens 10 procent groei te halen. Het was het Verenigd Koninkrijk waar het bedrijf een valse noot liet horen: daar ging de omzet er met meer dan 13 procent op achteruit, de operationele winst moest zelfs 38 procent prijsgeven.

Volgens het bedrijf heerst er in het Verenigd Koninkrijk bij klanten momenteel een afwachtende houding tegenover grote investeringen en dat speelde hen zeker in de tweede jaarhelft parten. De beslissingen om te investeringen nemen ook steeds meer tijd in beslag. Verder meldt Sopra Steria dat het contract met het Cabinet Office (opgesteld in 2013 en goed voor een miljard euro over tien jaar) in een ‘transitionele fase’ zit. Die fase zal nog tot de eerste jaarhelft van 2018 duren, aldus het bedrijf.

Sopra Steria is in meer dan twintig landen actief en heeft zo’n veertigduizend werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-22T11:09:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.