Managed hosting door True

Econocom ziet winst stijgen tot 90 miljoen

Financiering finance geld

De it-integrator Econocom behaalt over 2017 een omzet van bijna drie miljard euro (2,980). Dat is een stijging van 17,5 procent ten opzichte van 2016 (2,536 miljard euro). De winst valt fors hoger uit dan het jaar ervoor, namelijk op 90,7 miljoen euro. In 2016 bedroeg de winst nog 32,8 miljoen euro. Die stijging van 177,5 procent komt voornamelijk door positieve financiële verrekeningen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Econocom.

De drie divisies laten groei zien. De tak ‘Technology Management & Financing’ komt uit op een omzet van 1,5 miljard (organische groei van 17,5 procent), wat goed is voor een winst van 92,4 miljoen euro (groei van 11,2 procent). Econocom schrijft de groei toe aan financiering die het ontving via zijn eigen financiële dochtermaatschappij EDFL.

De Services-divisie rapporteert een omzet van 1 miljard (+ 25,5 procent) met een winst van 43,4 miljoen euro. Tot slot realiseerde de Products & Solutions-tak een omzetgroei van 25,2 procent. Dat komt uit op een omzet van 594 miljoen euro, met een winst van 18,6 miljoen euro (groei van 35,9 procent). Die groei komt voornamelijk voort uit de publieke sector (ziekenhuizen en onderwijsinstellingen).

Econocom wijst er op dat zijn nettoschuld (279 miljoen) 1,5 maal de EBITDA bedraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-27T09:24:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.