Siebel stelt werknemers gerust met anti-overnameplan

Siebel heeft een plan ingevoerd ter geruststelling van zijn werknemers over een eventuele overname van de crm-specialist. Zou zo'n overname toch plaatsvinden, dan hebben werknemers die worden ontslagen of gedegradeerd recht op extra uitbetaling.

“Recente geruchten betreffende een potentiële overname of inlijving van het bedrijf hebben voor grote onzekerheid gezorgd onder de werknemers”, liet Siebel in het statement weten. “Dit zou een negatieve impact op de productiviteit en prestaties kunnen hebben.”

De nieuwe plannen geven medewerkers recht op drie tot achttien maanden uitbetaling en eenzelfde termijn aan gezondheidszorgverzekering in het geval dat de nieuwe eigenaar van Siebel de werknemers ontslaat, meer dan 10 procent minder gaat betalen of hun werkplek meer dan 80 kilometer verplaatst.

 

Er zijn vier compensatieniveau’s voor verschillende functiegroepen. De hoogste leidinggevenden krijgen de gouden parachute met een bijdrage van achttien maanden. Vice-presidenten krijgen een jaar, directeuren een halfjaar. De rest krijgt een kwartaalloon mee. Op dit moment vallen er 5260 mensen onder de regeling, laat Siebel weten.

Senior-leidinggevenden hebben ook recht op de regeling als hun functietitel verandert in iets dat minder ‘senior’ is of als zij moeten rapporteren aan iemand met een lagere functie dan waaraan ze nu rapporteren of wanneer hun verantwoordelijkheden beperkt worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-27T14:49:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.