Faillissement voor startup Valuemaat

Bedrijf ten onder aan hoge ontwikkelingskosten

Het in 2015 opgerichte Eindhovense bedrijf Valuemaat is failliet. De ontwikkelaar van een softwareplatform, waarmee het midden- en kleinbedrijf geautomatiseerd hun risicoprofiel, huidige waarde en toekomstige waarde kunnen bepalen, is er niet in geslaagd investeerders te vinden voor de vervolgfase.

 Dit laat directeur Jelke Schaafsma weten in een interview met het Eindhovens Dagblad. ‘De ontwikkeling van de software heeft langer geduurd dan gepland’, concludeert Schaafsma, die aangeeft dat het bedrijf de hoge ontwikkelingskosten niet meer kon dragen. Volgens hem werd in de testfase al duidelijk dat er voor de beoogde doelgroep teveel haken en ogen aanzaten. Valuemaat richtte zich daarna tevergeefs op accountantskantoren, die samen met hun klanten gebruik konden maken van het platform.

Doorstart

De directeur, die hoopt op een doorstart van het bedrijf, begon Valuemaat drie jaar geleden samen met compagnon Rob Verbakel. Vorig jaar juni ging het bedrijf nog een samenwerkingsverband aan met de ICT Group en bedrijfsinformatiespecialist Graydon met als doel het integreren van Graydon-data met het platform van Valuemaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De valkuil met waarderingsmethodieken zijn de voorspellingen van de resultaten. Je moet een vracht aan factoren meenemen in de calculaties. Hoe exact wil je het hebben? En dan nog de humanfactor. De uitkomsten dienen dan ook nog wetenschappelijk bewezen te zijn. Als het wel werkt, kun je zelfs de toekomstige waarde van beursaandelen voorspellen. Dan heb je goud....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-08T10:54:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.