Fusie Xerox en Fuji afgeblazen

Schaakspel

Het geplande samengaan tussen het Amerikaanse Xerox en zijn Japanse branchegenoot Fuji gaat niet door en topman Jeff Jacobson ruimt baan. Daarmee krijgen de activistische aandeelhouders Carl Icahn en Darwin Deason toch nog hun zin.

Met het afspringen van de deal lijkt het doek te vallen over een soap die maandenlang duurde. Begin dit jaar werd bekend dat Xerox aan het praten was met Fuji over een samengaan. Die deal zou meer dan zes miljard dollar waard zijn. Twee grote aandeelhouders, Carl Icahn en Darwin Deason, samen goed voor zo’n 13 procent van de aandelen, waren echter vanaf het begin tegen de fusie gekant omdat die vooral in de kaart zou spelen van Fuji en Xerox-topman Jeff Jacobson.  

Na heel wat geharrewar en getrouwtrek voor de rechtbank leek het er eind vorige maand dan toch op dat de deal zou doorgaan. Daarbij zou wel een deel van de raad van bestuur worden vervangen door Icahn-medestanders. Begin deze maand leek het er dan even op dat Jacobson toch aan boord zou blijven en de operatie zou doordrukken. Nu blijkt echter dat Icahn en Deason hun slag thuishalen: het samengaan met Fuji is definitief afgeblazen en Jacobson verlaat Xerox, samen met nog vijf andere bestuurders. Als zijn opvolger wordt John Visentin genoemd.

Icahn gaf alvast aan tevreden te zijn met deze uitkomst en het opblazen van het ‘slecht geadviseerde akkoord’ met Fujifilm. De Japanners zelf reageren ‘not amused’: Fuji overweegt juridische stappen te zetten en een schadevergoeding te eisen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-14T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.