Erasmus MC investeert in zelfservice it-middelen

Een zuil waarmee patiënten zichzelf aanmelden voor een afspraak, dagbehandeling en klinische opnames. Het Erasmus MC neemt met de verhuizing naar de nieuwbouw zeventig nieuwe zelfservicekiosken in gebruik en is daarmee het allereerste ziekenhuis in Nederland die deze stap zet. Ook krijgen patiënten de beschikking over een eigen tablet en/of tv-scherm (van dienstverlener Spie) waar ze onder meer de verlichting en temperatuur mee kunnen regelen.

De door de Amsterdamse software ontwikkelaar Chipsoft geïmplementeerde kiosk zorgt ervoor dat een patiënt via een uitgeprinte dagticket alle relevante informatie tot zijn of haar beschikking krijgt, zoals afspraken en routes naar betreffende afdelingen. Eenmaal daar aangekomen vindt er via een tweede aanmeldzuil een extra controle plaats of de patiënt zich in het juiste wachtgebied bevindt en krijgen zorgverleners een melding dat hun patiënt is gearriveerd. Informatieschermen in de poliklinieken zelf, geven extra info over wachttijden.

‘Erasmus MC had in het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis een aantal belangrijke innovaties voorzien, die hoge eisen stellen aan de technologie. Na de livegang van HiX vorig jaar, zijn we direct doorgegaan om deze eisen te vertalen in nieuwe zorgprocessen en de bijbehorende technologische ondersteuning. Met deze innovaties bieden we patiënten en zorgverleners een gebruiksvriendelijke en eigentijdse beleving´, zegt Erik Vermeulen, programmadirecteur Zorgsuite bij Erasmus MC.

Dat het ziekenhuis inspeelt op innovaties blijkt wel uit de integratie tussen het epd en beeldbellen met Skype, een verbeterde manier van online afspraken maken door patiënten en de specialisten-app, die onlangs in gebruik is genomen. Artsen kunnen hiermee op hun smartphone de belangrijkste gegevens van hun patiënten opzoeken.

Spie rolt multimedia tablet traject uit

De Bredase technische dienstverlener Spie heeft het grootste multimedia tablet traject tot nu toe uitgerold bij Erasmus MC. De dienstverlener heeft het Rotterdamse ziekenhuis voorzien van 825 tablets en zeshonderd tv’s.

Patiënten die in het nieuwe gedeelte van het ziekenhuis verblijven, kunnen met een tablet en/of tv-scherm eten bestellen, verlichting en temperatuur regelen, tv kijken en het device geeft de verpleging de mogelijkheid direct het zorgdossier in te zien. De tablets en tv-schermen worden door Spie, die alles managed en beheerd, uitgeleverd met het nieuwste Healthcare softwareplatform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-30T10:36:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.