Technolution verwerft ruimtetech van failliet Recore

processors

Technologie-integrator Technolution verwerft specifieke kennis en eigendomsrechten op het gebied van digitale signaalverwerking voor de ruimtevaart. Het Goudse bedrijf neemt ze over van de failliete chipontwerper Recore Systems uit Enschede.

Technolution ontwerpt en ontwikkelt technische toepassingen, zoals elektronica en embedded software voor verkeersmanagement en beveiliging. Recore Systems, een spin-off van Universiteit Twente, deed datzelfde voor toepassingen voor de ruimtevaart en defensie.

Recore Systems ging failliet in februari 2018. Vanaf 2005 ontwikkelde het bedrijf onder meer digitale signaalprocessoren die bestand zijn tegen extreme temperatuurwisselingen en hoge stralingsdoses. Door deze eigenschappen zijn de chips geschikt voor gebruik in de ruimtevaart. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA was een belangrijke klant. De omzet bleef echter achter, waardoor liquiditeitsproblemen het bankroet betekenden.

De digitale signaalprocessor was een van de belangrijkste toepassingen die Recore in Enschede ontwikkelde. De processor analyseert en filtert data die wetenschappelijke instrumenten in de ruimte genereren. Door de filter is het mogelijk om alleen relevante informatie naar de aarde te sturen. Dit is noodzakelijk omdat er onvoldoende bandbreedte is om alle data integraal te sturen.

Medeoprichter en technologiedirecteur Gerard Rauwerda van Recore vindt het belangrijk dat deze Europese technologie binnen Europa beschikbaar blijft met de overname. Rauwerda gaat de activiteiten voortzetten vanuit het kantoor dat Technolution eind 2017 opende in Deventer. Eerder dat jaar opende het bedrijf ook vestigingen in Kopenhagen en Stockholm.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-31T09:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.