BMC Software wisselt van eigenaar

Overname handen schudden

De Amerikaanse softwareleverancier BMC Software komt in handen van private equity-bedrijf KKR. De investeerder legt er 8,5 miljard dollar voor neer, schrijft persdienst Reuters. BMC was sinds 2013 eigendom van een consortium van vier grote investeringsmaatschappijen.

BMC levert producten voor het beheer van applicaties en data over diverse it-omgevingen, zoals in de cloud, lokaal en op mainframes. Ruim tienduizend organisaties maken van de software gebruik. De leverancier werd opgericht in 1980. Het Nederlandse kantoor is gevestigd op Schiphol-Rijk. Met de nieuwe investering wil BMC de ontwikkeling van nieuwe producten versnellen en ze sneller in de markt zetten.

Nederlands

KKR is een grote investeerder met belangen in onder meer het Nederlandse parkeerbedrijf Q-Park, Bijenkorf-eigenaar Maxeda, de margarine-afdeling van Unilever, Hitachi Electric, de medische tak van Panasonic, Lyft en Sonos.  De overname van BMC Software is de grootste investering van KKR sinds 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-31T10:46:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.