Testbirds krijgt extra geld en maakt hub van Amsterdam

Andrew Maat is aangesteld als directeur International Markets

Groeikapitaal

Softwaretestprovider Testbirds krijgt een investering van zeven miljoen euro van Wachstumfonds Bayern, dat wordt beheerd door Bayern Kapital, en BayBG. Dit is de vierde investeringsronde die de van oorsprong Duitse testspecialist succesvol heeft afgerond. Het Amsterdamse kantoor van Testbirds wordt de centrale hub voor internationale business; Andrew Maat krijgt de leiding ove rhet internationale team.

Naast de nieuwe investeerders hebben ook Seventure Partners, Falk Strascheg Holding en Btov, die eerder in Testbirds stapten, meegedaan aan de nieuwe kapitaalronde. Het geld wordt ingezet voor de ontwikkeling van testinnovaties en om de internationale groei voort te zetten – met daarin een hoofdrol voor het Amsterdamse kantoor. Dat wordt de centrale hub voor internationale business. Andrew Maat, eerder countrymanager Benelux, is aangesteld als directeur International Markets.

‘Het is mooi om te zien hoe het afgelopen jaar de business is gegroeid voor het Benelux-team’, zegt Maat. ‘Die aanpak stemde de oprichters gelukkig en inmiddels is er een internationaal team waarmee we vanuit Amsterdam onze wereldwijde klanten bedienen. De nieuwe investering is een mooie impuls voor zowel de business als het team.’

Testbirds werd opgericht in 2011 door Philipp Benkler, Georg Hansbauer en Markus Steinhauser. Inmiddels heeft Testbirds honderd werknemers, met kantoren in München en Amsterdam en vertegenwoordiging in Londen en Stockholm. Tot de klanten behoren onder meer Deutsche Telekom, Audi en Landal GreenParks.

Meer dan driehonderdduizend geregistreerde testers verspreid over 193 landen maken van Testbirds tot een van de grootere spelers op het gebied van crowdtesting. Klanten kunnen uit dat aanbod een doelgroep samenstellen door te kiezen uit ruim zestig demografische kenmerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-18T10:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.