IBM hoopt op succes vertrekregeling

IBM biedt haar medewerkers de komende vrijdag een vertrekregeling aan in de hoop gedwongen ontslagen te voorkomen. Patrick Banis, vakbondsbestuurder bij de Unie, bevestigt dat er bij IBM Nederland tweehonderd tot driehonderd mensen moeten vertrekken.

Vooral oudere werknemers krijgen de kans om op basis van vrijwilligheid te vertrekken. Eind van de week worden de medewerkers geïnformeerd. “De FNV maakt zich grote zorgen. We hebben direct een brief gestuurd met het verzoek om een gesprek met IBM. We willen koste wat het kost gedwongen ontslagen voorkomen”, aldus Banis.

Wanneer mensen de vertrekregeling niet accepteren, zullen de huidig geldende regelingen bij IBM in werking treden bij het opheffen van bepaalde functies, zoals omscholing of herplaatsing. Een exact aantal ontslagen is niet te geven, aldus Joep Tullemans, voorzitter van de gezamenlijke ondernemingsraad, dat hangt vooral af van hoeveel mensen de regeling aangrijpen. “Het is een standaard regeling, niet zo riant dat iedereen massaal zal vertrekken.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-01T08:17:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.