Nederland ICT benoemt Ernst-Jan Stigter als voorzitter

Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur bij Microsoft Nederland, volgt per 1 juli Jeannine Peek op als voorzitter van Nederland ICT. De benoeming is 28 juni bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de branchevereniging van de ict-sector, waar ruim 580 bedrijven uit zowel groot- als midden- en kleinbedrijf bij zijn aangesloten.

‘Nederland heeft alle eigenschappen om optimaal te profiteren van de kansen die de huidige digitale transformatie biedt. De kansen liggen niet alleen binnen onze branche, maar in alle sectoren van de maatschappij’, zegt Stigter, die sinds 2016 lid is van het algemeen bestuur van Nederland ICT. Hij heeft zich onder meer als portefeuillehouder Onderwijs en Arbeidsmarkt ingezet om ict-vaardigheden van werknemers te verbeteren en digitale geletterdheid te verankeren in het leerplan van het onderwijs.

Het bestuur van de branchevereniging kiest iedere twee jaar een nieuwe voorzitter met de optie om het termijn twee keer met een jaar te verlengen. Aftredend voorzitter Jeannine Peek heeft om praktische redenen een termijn van drie jaar gedraaid. ‘Ze was net ingewerkt, had nog lopende contacten en er was nog veel te doen’, zegt Tim Toomvliet, woordvoerder Nederland ICT. ‘We vonden het jammer om op dat moment al een nieuwe voorzitter te kiezen.’
Peek blijft actief lid van het algemeen bestuur

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-29T09:33:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.