Managed hosting door True

Opslagspecialist Tintri op de rand van bankroet

 

Storage array-specialist Tintri staat op de rand van het faillissement. Tegen eind van deze maand heeft het bedrijf geen cash meer over. Tweehonderd personeelsleden zijn ontslagen. Ceo Thomas Barton heeft eerder deze maand al het zinkende schip verlaten.

De laatste (voorlopige) kwartaalcijfers die Tintri eerder bekendmaakte, laten weinig aan de verbeelding over: de omzet daalt in vergelijking met vorig jaar met 27 procent naar 22 miljoen dollar. Het verlies tikt af op zo’n dertig miljoen dollar. Bovendien kijkt het bedrijf tegen een schuldenberg van meer dan 65 miljoen dollar aan. Het had eind mei nog 11,5 miljoen dollar cash-equivalenten.

Tintri voldoet al een tijd niet meer aan bepaalde financiële voorwaarden die aan haar bankkredieten zijn verbonden en de banken kunnen dus terugbetaling van de schulden eisen. Maar het bedrijf lijkt daarvoor niet over genoeg geld te beschikken. Er zijn daarnaast ook nog 25 miljoen dollar aan achtergestelde schulden. Het bedrijf heeft nu zo’n tweehonderd personeelsleden (80 procent van het totaal) naar huis gestuurd.

Ook op de beurs heeft Tintri er een dramatisch parcours opzitten. Het bedrijf ging naar de Nasdaq aan zeven dollar per aandeel. Momenteel is het nog veertien dollarcent waard. De totale beurswaarde tikt daarmee af op zo'n vijf miljoen dollar. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6394935). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.