Centric ziet jaaromzet en -winst groeien

Ict-dienstverlener Centric heeft in 2004 een omzetgroei geboekt van bijna 17 procent. De omzet kwam uit op 273,3 miljoen euro. De winst steeg met ruim 14 procent tot 15,7 miljoen euro.

Na een aarzelend eerste halfjaar behaalde Centric vooral goede resultaten in de tweede helft van 2004. De Goudse automatiseerder schrijft zijn omzetgroei (van 234,9 miljoen naar 274,3 miljoen euro) toe aan een duidelijke positionering in een aantal kernmarkten (financiële wezen, bouw, groothandel, transport & logistiek, detailhandel en reiswereld), plus aantrekkende activiteiten in een aantal nevenbranches.

 

Met de resultaten in deze branches heeft Centric de tegenvallende prestaties op de lokale overheidsmarkt kunnen compenseren. Verder zegt de automatiseerder succesvol te zijn geweest in het binnenhalen van uitbestedingsopdrachten en het behalen van kostenbesparingen.

Centric heeft een belang van 82,3 procent in Centric KSI Holding. Het resultaat van deze beursgenoteerde dochteronderneming verbeterde het afgelopen jaar fors. In 2003 leed Centric KSI nog een verlies van bijna twee miljoen euro. Dat is vorig jaar omgezet in een winst van 1,5 miljoen euro bij een licht dalende omzet (van 38,1 miljoen naar 37,7 miljoen euro). Deze positieve ontwikkeling is te danken aan het stopzetten van de activiteiten in België en kostenreducties.

Voor dit jaar voorziet Centric dat de markt verder aantrekt. Het bedrijf denkt zijn positie in de diverse marktsegmenten te kunnen verstevigen, met name via nieuwe contracten op het gebied van kantoorautomatisering. Voorts zal er een herschikking van werkzaamheden plaatsvinden tussen Centric en Centric KSI om meer helderheid te scheppen in de werkverdeling tussen beide organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-01T14:58:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.