Oud-minister Vermeend wordt voorzitter NBL

Oud-minister Willem Vermeend is vanmiddag benoemd als nieuwe voorzitter van Nederland BreedbandLand (NBL). Hij volgt daarmee Microsoft-directeur Michel van der Bel op.

De nieuwe onafhankelijke voorzitter moet de organisatie uitdragen naar de media en politiek, waarbij hij dan vooral het onafhankelijke karakter en dito werkwijze benadrukt. Vermeend, oud-minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid en –staatssecretaris Financiën, is gevraagd vanwege zijn affiniteit met innovatie en nieuwe technologieën, aldus NBL. De oud-politicus kan dit vanuit het perspectief van zowel profit- als nonprofit-organisaties. Hij was als staatssecretaris Financiën al de drijvende kracht achter het online brengen van de Belastingdienst.

NBL is een publiek-private samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken, branchevereniging ICT~Office en een reeks ict-bedrijven waaronder Alcatel, Capgemini, Cisco Systems, Getronics, KPN, Lucent Technologies, Microsoft, Siemens, Simac Nederland, VECAI en Vefica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-01T16:35:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.