KPN schrapt banen in callcenter-activiteiten

KPN schrapt enkele honderden banen in zijn callcenter-activiteiten. Dit betreft de divisie die ooit was afgestoten onder de naam SNT, wat recent weer is toegevoegd aan de oud-moeder en grootaandeelhouder.

KPN beperkt zijn callcenter-activiteiten nu tot ondersteunende taken voor de eigen kernactiviteiten. De overige callcenterdiensten van SNT worden dan ook uitbesteedt. Hetzelfde geldt voor diensten die nu nog worden uitgevoerd door externe partijen.

 

Het telecombedrijf wil met deze operatie de kosten verlagen en effectiever werken om daarmee de klanttevredenheid te verhogen. De reorganisatie loopt van midden tot eind dit jaar. Naast het schrappen van honderdertig banen in de centrale activiteiten voorziet KPN het verval van vijfhonderd 'taken' voor callcenter-agents. Dit aantal valt onder de eerder aangekondigde achtduizend arbeidsplaatsen die de komende vijf jaar komen te vervallen.

 

Het wegvallen van de callcenter-banen wordt deels via natuurlijk verloop geregeld, maar KPN sluit gedwongen ontslagen niet uit. De ondernemingsraad is reeds ingelicht en om advies gevraagd, terwijl met de vakbonden een principeakkoord over een nieuw Sociaal Plan is gesloten, meldt KPN.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-02T09:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.