Ultimaker opent kantoor in Singapore

3D-printer fabrikant breidt uit in APAC-regio

Ultimaker, fabrikant van 3D-printers, heeft een nieuw kantoor in Singapore geopend om aan de groeiende vraag naar 3D-printers in de APAC-regio te kunnen voldoen. Benjamin Tan, voormalig channel directeur bij softwareleverancier Dassault Systèmes, is benoemd tot vice president Asia Pacific bij Ultimaker in Singapore.

Ultimaker is naar eigen zeggen in zeven jaar uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider met de meest krachtige, professionele en toegankelijke desktop 3D-printers. De groei van het bedrijf zou op verschillende locaties in de wereld de afgelopen jaren extra banen hebben opgeleverd. Naast dat er ook een stijgende lijn te zien is in de vraag naar 3D-printers, zowel vanuit de grotere multinationals als de wat kleinere, innovatieve mkb-sector.

Revolutie in de productie-omgeving

‘3D-printen wordt niet meer gebruikt voor alleen prototyping. Het is een betrouwbare en toegankelijke techniek die zorgt voor een revolutie in de productie-omgeving. Sterke business cases van toonaangevende bedrijven, zoals Volkswagen, Ford, Jabil, Decathlon en Bosch, tonen dit al aan. Al deze bedrijven maken gebruik van Ultimaker 3D-printers om slimmer te werken en innovatie te versnellen’, zegt Jos Burger, ceo bij Ultimaker, die laat weten vanuit het kantoor in Singapore het huidig netwerk van verkooppartners in die regio beter te kunnen ondersteunen.

Volgens de kersverse vice president, Tan, is de voorspelling volgens het Wohlers Report, dat onder meer ontwikkelingen in 3D-printing in kaart brengt, dat er vanuit het Aziatisch-Pacifische gebied steeds meer interesse is voor het maken van voorwerpen uit 3D-modelgegevens. Dat de regio op termijn een aandeel van zeker 30 procent van de wereldwijde 3D-printermarkt verovert, wordt dan ook niet uitgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-23T11:30:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.