It-omgeving Humanitas in handen van Skysource

andere mindset

Skysource en Stichting Humanitas zijn overeengekomen de volledige it-omgeving van de zorginstelling te migreren naar de private cloud-omgeving van Skysource. De cloudserviceprovider beschikt over twee volledig gecertificeerde en geografisch gescheiden datacenters, waardoor Humanitas grotendeels voldoet aan de eisen van de Europese privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Stichting Humanitas, met meerdere locaties actief in de regio Groot Rijnmond, kiest voor outsourcing om de volledige focus te leggen op kwaliteitsverbetering in de zorg. Tegelijkertijd wil de zorginstelling tegen een zogenoemd pay-per-use-maandabonnement, waar je enkel betaalt voor wat je gebruikt, de beschikking hebben over een professionele it-partner.

Bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk licht toe dat Humanitas van heel ver komt. ‘Dat had verschillende oorzaken en daar is destijds voldoende aandacht voor geweest. We hebben meteen prioriteiten moeten stellen en die lagen bij het verbeteren van de zorg. We hebben natuurlijk ook gekeken hoe we de kwaliteit van zorg op de lange termijn kunnen blijven garanderen. We zagen dat met name onze expertise op het gebied van it ontoereikend was om de verregaande digitale ontwikkelingen de komende vijf jaar bij te kunnen houden.’

Van Herk voegt eraan toe dat grote zorginstellingen als Humanitas het zich anno 2018 niet meer kunnen veroorloven om te bezuinigen op it. ‘De afhankelijkheid van voorzieningen als digitale cliëntdossiers, planningssystemen, domotica en alarmeringssystemen is enorm toegenomen. Dan moet je een it-afdeling hebben die 24/7 voor ons klaarstaat. Die ondersteuning en expertise kan en wil Skysource ons bieden. Dan is outsourcing een heel mooie oplossing.’

Geografisch gescheiden datacenters

Een andere reden voor Humanitas om te kiezen voor een samenwerking met Skysource is het naleven van de strenge wet- en regelgeving in de zorg. De private cloud-omgeving van Skysource heeft alle benodigde veiligheidscertificaten (NEN 7510 en ISO 27001) op eigen naam staan en bovendien beschikt het over twee geografisch gescheiden datacenters. Hierdoor voldoet Humanitas voor het grootste deel aan de NEN 7510-certificering en bijbehorende strenge technische eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-23T16:47:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.