Tender voor landelijk zorgschakelpunt gesloten

De niet-openbare aanbestedingsprocedure van het Landelijke Schakelpunt in de zorg (LSP) eindigde vandaag op het middaguur. De aanbestedende partij, het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz) heeft een groot aantal reacties gehad en gaat deze de komende weken beoordelen.

De gegevens van patiënten worden nu op verschillende plaatsen geregistreerd. Daardoor is er weinig tot geen zicht op die informatie. Het landelijke schakelpunt moet daar verandering in brengen door ziekenhuisspecialisten, laboranten, apothekers en huisartsen toegang te geven tot de poel aan informatie.

Het Nictiz heeft voor de beoordeling van de inschrijving een selectiecommissie samengesteld. Er worden vijf marktpartijen gekozen die vervolgens een offerte mogen indienen voor de ontwikkeling van het landelijk schakelpunt.

Het landelijk medisch dossier dat Nictiz voor ogen heeft, is een virtueel patiëntendossier dat verwijst naar alle bij verschillende zorgverleners elektronisch vastgelegde medische informatie over patiënten. “Het elektronisch medisch dossier wordt daarmee een soort Google voor zorginformatie. Het is een landelijke tabel waarin elke patiënt met een uniek nummer te identificeren is en het bevat verwijzingen naar de plekken waar dossiers over deze personen zijn bijgehouden”, aldus Gert-Jan van Boven, directeur van Nictiz, in januari tegen Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-02T14:13:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.