Roquin en Netcreators gaan samen verder

Moederbedrijf van Roquin, RQ holding, lijft Netcreators in

Deal handen schudden overname

RQ holding, moederbedrijf van het Nijmeegse internetbureau Roquin, heeft de Arnhemse internetspecialist Netcreators overgenomen. De internetbureaus gaan samenwerken vanuit de lokatie in Nijmegen en treden naar buiten als Roquin en Netcreators.

Beide partijen zijn specialisten in het realiseren van websites, apps, online platformen en koppelingen met erp- en crm-pakketten. Volgens Annemiek de Rijk, marketing en communicatie manager bij Roquin, was er voor de overname enigszins sprake van concurrentie, maar richt Roquin zich meer op klanten uit de zorgsector en Netcreators op de publieke sector, zoals gemeenten. ‘Wij willen onze positie gaan verstevigen in de zorgsector, maar zeker ook onze focus gaan verbreden. Voorlopig blijft iedereen zijn eigen klanten bedienen, we kunnen niet nu al alles op één hoop gooien, maar willen wel graag één team uitstralen.’

De samenwerking leidt volgens de partijen tot een verdubbeling van de omzet, meer stabiliteit en een versteviging van kennis en knowhow. ‘Het klinkt cliché maar één plus één is in dit geval echt drie. Als twee krachtige bedrijven samengaan op basis van dezelfde techniek, maar in de publieke sector verschillende doelgroepen hebben, leidt dat tot mooie nieuwe innovaties voor onze klanten en mensen’, aldus Michiel Koopman, managing partner bij Roquin.

Over Roquin en Netcreators

Roquin, opgericht in 2006 en gevestigd in Nijmegen, is een internetbureau voor strategie & concept, design, realisatie en support. Het bedrijf bestaat ruim twaalf jaar en werkt voor meer dan 150 klanten met een focus binnen de zorgsector. Roquin gelooft in de kracht van open source communities en werkt met systemen als Wordpress, Typo3 en Laravel.

Netcreators is een internetbureau uit Arnhem en bestaat inmiddels achttien jaar. De focus ligt op het bieden van oplossingen voor complexe vraagstukken voor onder meer grote gemeenten in Nederland. Het bedrijf werkt uitsluitend met open source software, zoals Typo3 en Wordpress.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-02T11:19:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.