Managed hosting door True

Reddit gehackt via tweestapsverificatie

De Amerikaanse sociale nieuws- en entertainmentwebsite Reddit is gehackt. De aanvaller heeft toegang tot accounts van medewerkers verkregen via een zogeheten tweestapsverificatie, waar naast een traditionele wachtwoordaanmelding ook een eenmalige inlogcode per sms wordt verstuurd. Het internetplatform Reddit kent maandelijks ruim 240 miljoenen gebruikers, waarvan ruim 1,2 miljoen de Nederlandse- en 66.000 de Belgische versie bezoeken.

Volgens Reddit, die de aanval op 19 juni ontdekte, zijn er tussen 14 en 18 juni accountgegevens, e-mailadressen en een beperkt aantal privéberichten gehackt bij de cloud- en broncode-hostingproviders van het internetplatform. Het betreft gegevens uit de periode 2005, toen de site werd opgericht, en 2007. Naast dat ook tussen 3 juni en 17 juni gebruikersnamen en bijbehorende e-mailadressen zijn gehackt van lezers die hebben aangegeven automatisch gegenereerde emails te willen ontvangen.

‘We zijn erachter gekomen dat sms-authenticatie lang niet zo veilig is als we hoopten, de belangrijkste aanval was via sms-onderschepping. We moedigen iedereen hier aan om naar token-gebaseerde tweestapsverificatie te gaan’, schrijft Reddit, die laat weten dat de de persoon die achter de aanval zit gegevens alleen heeft kunnen lezen en niet bewerken. Over het aantal gebruikers en medewerkers dat is getroffen, laat het bedrijf zich niet uit. Wel worden gedupeerden per e-mail op de hoogte gesteld. Reddit heeft inmiddels aangifte gedaan en onderzoekt wat er verbeterd kan worden om een hack in de toekomst te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-06T10:15:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.